Koka upp grädde med stång och frön. Dela passionsfrukten (se till att de är skrumpna, då är de mogna och söta) och skrapa ur fruktköttet över pannacottan
Här kommer ett gott recept på en jättegod fräsch cheesecake med smak av passionsfrukt och lime. Solen är framme idag och jag har redan hunnit vara ute med min lilla son i det fina vädret och iskylan bara biter i huden, så härligt
Idag gjorde jag Vitchokladpannacotta och jag kan verkligen rekomendera den här kombinationen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i blandningen, mixa med en stavmixer till en slätt pannacotta
Och fyll med smet. Rör ner smält smör, mjölk, passionsfrukt och rivet citronskal. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
Vitchokladpannacotta. 5 dl grädde1 dl eko mjölk150 G vitchoklad 2 gelantinbladLägg gelantinet i blöt Koka upp grädde och mjölkHäll den varma mjölken/grädden över chokladenRör tills det smält och rör ner gelantinetHäll upp i önskad formSen dekorerade jag med lite hallonmousse som jag hade över efter en tårta och lite färska hallon
Kladdkakan medpassionsfrukt kan med fördel också bakas som den är, en underbar kombination. Vad jag gillar med både kladdkaka och den här cremen är att man undviker både det kemiska bakpulvret och det läskiga gelatinet, bara helt naturliga ingredienser
(Denna efterrätt görs ju med fördel dan innan). Ta ca 2 dl varm kompott och rör ner 1 blötlagt gelatinblad och rör tills det har löst sig med kompotten
Cheddarkexen, pestosnurrorna och parmesanchipsen har jag ju redan skrivit om, men det fanns även annat som malaxlimpa med en kallrökt lax röra på, ostbollar (bra LCHF tilltugg), västerbottensost med rädisor, sötsalta spett, crostini med créme fraiche och rom och så sushi som jag köpt av Anki från hennes Sushi House
Garnera med Dulce de Leche och bär eller frukt. Lägg gelatinbladen i vatten. Koka upp vispgrädde. Dra från värmen och vispa snabbt i socker & riven vit choklad
En anledning är såklart alla goda bär man kan använda i oändlighet men också att jag får lite mer sötsug och sitter gärna på balkongen lite senare på kvällen med en efterrätt i handen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.