Vispa äggvitan och citronsaft tills skummet börjar lyfta. Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
I dag bjuder jag på vita kärleksmums, eller snoddaskaka med vit choklad som man också kan kalla dem. För att enkelt få den vita chokladen riktigt finhackad – nästan mald – är ett smart tips att köra den i en mixer
Om det kokar stelnar äggvitan och marängmassan blir svår att klicka ut på plåtar. Rör runt ett varv med en slickepott, men inte mer, för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga
Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen. Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper
75 g äggvita (ca 2 st). När lagen är 110 grader C, börja vispa äggvitan. Häll i sockerlagen i äggvitan i en tunn stråle och vispa tills marängen har kallnat (räkna med att det tar omkring 10 minuter). 75 g äggvita
Seperera vitan från gulan. ”Sega” maränger utan krångel kallar jag dessa. Är det bara jag som blir lite smått förskräckt när jag läser recept på hur man ska göra sega maränger
Men det var goda vita kroppkakor som jag serverade min kära svärmor med lingon och smör. Bilden nedan la jag ut på kryddburkens facebook under rubriken â€Gissa maträttenâ€
Jag ville ha dem vita och vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Som vanligt hittade jag ett recept som jag var tvungen att prova när jag kikade runt på lite olika bloggar, denna gång var jag på Tessanbakar och hittade ett recept på geisha maränger
Härligt god och somrig tårta som passar perfekt nu till midsommar eller varför inte på nästa kalas. Jag gjorde den här tårtan till mitt födelsedagsfirande i april och den var super
Men överblivna äggvitor kan ju bara betyda maränger. Så idag blev det sega maränger med choklad som säkert kommer att passa bra ihop med morgondagens glass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.