Smält smöret och blanda i sen vita chokladen så den smälter, låt svalna. Här om veckan bakade jag cupcakes med en underbar smörkräm som hade en bas av italiensk maräng
Vispa äggvitan fluffig. Häll den heta sockerlösningen i äggen medan du vispar med elvisp. Om krämen skär sig och blir vattning med klumpar kan man prova att värma en liten del av krämen i micron några sekunder och sen vispa ihop allt
Täck ordentligt med vatten. vita bönor, torkade. Smaka av då och då och reglera med salt om det behövs. Använd bönorna i soppa, som tillbehör eller ät som de är med riven parmesan, extra örter och ett gott bröd
Täck ordentligt med vatten. vita bönor, torkade. Smaka av då och då och reglera med salt om det behövs. Använd bönorna i soppa, som tillbehör eller ät som de är med riven parmesan, extra örter och ett gott bröd
Rör i persilja och smaka av med ev mer salt och peppar. 2 pers. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja
I dag bjuder jag på vita kärleksmums, eller snoddaskaka med vit choklad som man också kan kalla dem. Och så har jag gett chokladglasyren lite syrlig brytning med hjälp av citron
Att den kallas italiensk, är för färgerna, rött, vitt och grönt (tomaterna, kycklingköttet och spenaten) att man sedan äter den med pasta gör ju att det blir hur italienskt som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.