Lägger detta recept under ”vegetariskt” och under ”förrätt, tillbehör” då jag tycker att jordärtkockssoppa är ett utomordentligt alternativ som förrätt
Låt steka under omrörning, tills riset fått lite färg och blivit glansigt. Det går bra att byta ut riset mot arborioris och då ska koktiden halveras till cirka 15-20 minuter. 3 vitlöksklyftor. 2 dl torrt vitt vin. 1 smulad buljongtärning (svamp- eller grönsaksbuljong). Låt koka upp och sedan puttra under lock på snedden i cirka 40-45 minuter. 3 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor 2 msk matolja. 2 dl torrt vitt vin. 1 smulad buljongtärning (svamp- eller grönsaksbuljong)
Bloggen rymmer en hel del smarriga vegetariska recept (som till exempel hur du gör en grekisk linssoppa, morots- och halloumibiffar och grönkålschips med parmesan)
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Den här goda kladdkakan med vit choklad och saffran gjorde jag till bokklubbsjulmiddagen, och eftersom jag hade lite tidspress när jag fixade med middagen blev allt inte helt perfekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.