Lägg upp den vitasparrisen. Smaka av med salt ochvitpeppar. Tillsätt smöret i en tunn stråle under vispning, undvik att den vita bottensatsen följer med
Knäck ner ägget i vattnet, och ta en sked som hjälp att forma äggvitan runt gulan. Låt de gå en lite stund till, tills att sparrisen är mjuk, men med lite "kärna" kvar
Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipset som en bro över sparrisstjälkarna, och lägg det pocherade ägget på parman
Pocherat ägg, pocherat ägg, det är något lite lyxigt över det tycker jag. Fick nämligen sparrismedpocherat ägg på Bloggträffen för en dryg månad sedan, och har sedan dess inte riktigt kunna släppa tanken
Dela varje sparris på fyra och strimla baconet. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen. Blanda samman på en plåt med olja samt salt och peppar efter smak
Halstrad röding, hemslagen citronhollandaise, sallad och blommor, stekt bröd ochvitsparris. Citronhollandaise Smäll smöret i en kastrull och ställ åt sidan för att svalna lite
Fördela sparrisen på surdegsbröden och toppa med äggen. Nyskördad sparris behövs oftast inte trimmas, men är nedre delen på sparrisen grov och seg så bryt av den
Fräs lök ochvitlök i smöret i en liten kastrull på medelhög värme tills den blir genomskinlig. Plocka upp ägget med en hålslev eller liknande och låt rinna av på en kökshandduk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.