Precis när smöret blivit gyllenbrunt och börjar bubbla,. Pressa i vitlöksklyftan, häll över olivoljan. och stekt sparris toppad med limesmakande brynt smör och pinjenötter
Grön sparris från Stenhuse Gård på Gotland, lite smör, några pinjenötter och paradiset är nära. Ansa sparrisenoch skär av topparna, skiva stjälkarna till tunna band med en mandolin eller en potatisskalare
Ansa och skala sparrisen, koka den al dente i rikligt saltat vatten. Jag fick tag på helt fantastisk gotländsk sparris som man nästan kan äta som den är
Servera sparrisenmed sikrom, smöret och flingsalt. Garnera med finhackad persilja. Sparris är en utmärkt förrätt som inte är för tung och som är lätt att förbereda
Smaka av med salt och peppar. Lägg upp fisken på tallrikar tillsammans med bönorna. Hetta upp smöret i en liten kastrull tills det doftar nötigt och är lite brynt
Låt de mjölkvita mjölkresterna sjunka till botten och häll sedan av det klara smöret. Den färdigkokta potatisen värms upp i klarat smör med hackad persilja och serveras direkt tillsammans medsparrisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.