vit. Garnera tårtan medpassionsfrukt och halverade kumquats. Vispa i smöret växelvis med sockret. Klä en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter) med aluminiumfolie. 4 st passionsfrukter
Påminner inte den helvita tårtan nästan om en bröllopstårta. De blev så himla goda så jag testade att göra en tårta med ungefär samma recept och det var inte så dumt det heller
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
I går bakade jag en helt magisk vitchokladtårtamed mild lemon curd-smak och seg mandelbotten. Här har jag helt egoistiskt gått loss med mina favoritsmaker – citron i form av superkrämig lemon curd och grovt hackad vit choklad
Provade att göra vit chokladmousse med grädde och passionsfrukt idag. Själv är jag inte så förtjust i vit choklad tycker att det är lite för sött, men den skulle nog passa utmärkt att servera tillsammans med färska jordgubbar på sommaren
Det är vit choklad i både tårtbottnarna och i smörkrämen. Påsken närmar sig med stormsteg och jag testade att baka en tårta i påskiga färger för ett tag sen
Påskig kladdkaka med creme på vit choklad & passionsfruktOBS. Det ska vara gult och sött på påsk, här är en skapelse av både mörk & vit choklad samt mycket passionsfrukt, en självklarhet när jag fick i uppdrag av Löfbergs Lila att skapa en god påsktårta
för att den här ljuvliga, lyxiga tårtan både är vegan och glutenfri… Men också för att den faktiskt också är bakad utan vitt socker men ändå är lagom söt och dekadent
Välj en god vit choklad av bra kvalitet. Toppa med urgröpt passionsfrukt. Använder pistagenötter men om du inte gillar det så går det bra med andra nötter tex hasselnötter
Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. 3 dl vispgrädde200 g vit choklad2 äggulor2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället. )Garnering 2-3 passionsfrukterGör så här Sätt ugnen på 175°. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim
Riv över den vita cokladen och dekorera med några färska hallon och kanske en ros. Blanda potatismjöl, bakpulver och vetemjöl och vänd ner med en slickepott i ägg- och sockerröran
Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim. 200 g vit choklad. 2 st passionsfrukter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.