Rör ner Kickbitar, grovhackade cashewnötter, pumpakärnor och flingsalt i den smälta vita chokladen. Inför måndagens julgodiskurs skapade jag därför det här kanongoda receptet medvit choklad, seg lakrits, flingsalt, cashewnötter och pumpakärnor
200 g vit choklad. 1 citron, rivet skal. 40 g Lakritsfabriken Rasberry Salty Liqourice. 200 g vit choklad 150 g smör 3 ägg, rumsvarma 2 dl socker 2 krm salt 2 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 1 citron, rivet skal 40 g Lakritsfabriken Rasberry Salty Liqourice smör, till formen ströbröd, till formen
Än så länge har det blivit lussekatter, saffranstryffel och den här lite annorlunda fudgen. Receptet är från Leilas söta jul med lite egna modifieringar
Täckt medvit chokladpannacotta (eget recept). Roy Fares Chokladbottnar men med 1 burk lakritspulver (ta bort lika mkt kakao) (samt 1 påse grovt krossad turkisk peppar för crunch. 1 sats citronmousse samt gul karamellfärg (brinken bakar citron, blåbär tårta)
Ta ut och forma dem till kulor med hjälp av en tesked. Lyxig vit tryffel med citronDet här behöver du till ca 20 tryfflar. 200 gram vit choklad. 200 gram vit choklad
Innan jag åt dessa tryfflar för första gången tyckte jag att vit choklad mest var sliskigt sött och rätt oätbart, men efter att ha ätit av de här raringarna insåg jag snabbt att tricket är att ge den vita chokladen en smakkompis, typ citron
1 dl vit sirap. 100 g vit choklad. Receptet gäller för 50 st 1½ dl strösocker 1½ dl Arla Köket® vispgrädde 1 dl vit sirap ½ tsk salt 50 g Arla® Svenskt Smör 100 g vit choklad rivet skal av 1 citron
Forma bollar och rulla dem i kokos. Kokos. 200 g vit choklad. Koka upp grädde och saffran. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i den heta saffransgrädden
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.