Efterrätten blev därför en vit chokladmousse på ägg från granngården, grädde från den halländska producenten Wapnö och egenodlade björnbär som jag frusit in
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. 2 gelatinblad3 dl grädde1 dl mjölk2 msk socker100 gram vit chokladGör såhär. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter
Varm choklad med skumtomtar och vit choklad. Att dricka varm choklad efter pulkaåk, promenad i snön eller någon annan utomhusaktivitet är så himla mysig, det värmer långt in i kroppen
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dom och chokladen i den varma grädden. Som ni märkt har det inte blivit några recept här på ett tag och den enkla anledningen är helt enkelt att tiden inte funnits och dessutom lite brist på inspiration som jag nu hoppas vill infinna sig till fullo igen
Blanda grädde och björnbär och vänd sedan ner äggvitorna. Vispa grädde och äggvitor var för sig. Det fick bli en supermumsig chokladpannakotta medbjörnbärsmousse
Nu till gårdagens efterrätt som var en vitchokladpannacotta. Oftast brukar jag servera pannacottan med en hallonsås eller färska bär, för recept på hallonsåsen klicka här
Vitchokladpannacotta. Koka upp gräddblandningen och hacka den vita chokladen under tiden. Krama ur gelatinbladet och lägg det tillsammans med den hackade chokladen i gräddblandningen och rör om tills allt smält ordentligt
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dom och chokladen i den varma grädden. Det blev en god brytning med lakritssåsen i pannacottan och de lite syrliga hallonen
Vitchokladpannacotta100 g vit choklad 1 dl gelésocker, multi 5 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker. Vitchokladpannacotta100 g vit choklad 1 dl gelésocker, multi 5 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.