Men den här gången hade jag i vit choklad, pistagenötter och torkade svartavinbär. Vänd sedan ner chokladen, vinbären och nötterna i smeten med hjälp av en slickepot
Jag har gjort om det lite och bytt ut mandeln mot vit choklad och svartavinbär. Det blir en underbara blandning av sötma och syrlighet och är godast med lite smör på tycker jag
165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vit choklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g röda vinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, till servering
VITCHOKLADCHEESECAKEmed GRANATÄPPELSIRAP. Det här är en söt cheesecake där sötman och krämigheten från den vita chokladen möts av syrligheten hos granatäpplet
Börja med botten. VitchokladcheesecakePortioner. smula digestivekexen och blanda med smör. Blanda Philadelphiaosten med socker och rör till en jämn smet
Kombinationen med sötman från den vita chokladen och de syrliga vinbären är en bra smakkombination. Själv är jag väldigt dålig på att ta hand om bären men i helgen bakade jag en kaka till efterrätt fylld med röda vinbär
1Cheesecake600 g färskost 135 g strösocker [1,5 dl] 1 vaniljstång 20 g vetemjöl [2 msk] 100 g gräddfil [1 dl] 110 g ägg [2 stycken] 30 g äggula [2 stycken] 150 g vit choklad
Vit chokladcheescake med blåbär. Anita gjorde en vit chokladcheescake till gårdagens fika. Pressa ut i en rund form med löstagbar kant, se till att det täcker kanterna halva vägen upp
Lägg müslibitarna i en plastpåse och krossa dem grovt med en brödkavel. Rör ner den smälta mörka/ljusa blockchokladen i den ena skålen och den smälta vita blockchokladen i den andra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.