Det var riktigt länge sedan jag gjorde pannacotta nu och eftersom att jag hade väldigt mycket vitchoklad hemma så tänkte jag att den fick agera smaksättning
Ta av från värmen och mixa ner chokladen. Mormors flädersaft – så gör du den Pannacotta med fläder och vitchoklad Ingredienser 4 msk koncentrerad flädersaft 1 msk socker 3 dl grädde 35 g vitchoklad 2,5 gelatinblad valfria bär till garnering Gör så här Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. 35 g vitchoklad
4 4 dl grädde 4 msk gelésocker Multi 1 vaniljstång Hallongelé 200 g hallon 1 dl vatten 6 msk gelésocker Multi Till servering vitchoklad Lägg till i inköpslistan
5 dl grädde 1 st vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker 100 g vitchoklad 2 st gelatinblad. ca 15 g flagad choklad. 100 g vitchoklad. ca 15 g flagad choklad
Lägg choklad, grädde och gelésocker multi i en kastrull och smält på svag värme. I lördags gjorde jag en pannacotta som jag tänkte ni skulle få receptet på
Tillsätt choklad, saft och skal från limen samt de urkramade gelatinbladen när smeten svalnat något. Toppa pannacottan medjordgubbar, mynta och kaksmulor
Och ja, ni förstår väl att jag inte kunde motstå chokladen när jag snavade över den. Den här pannacottan med smak av mango och kokos fredagsmyste maken och jag med förra fredagen, så inget kan väl passa bättre än att bidra med receptet till Söta Sakers månadsutmaning som är just Fredag
Krossa den vitachokladen till små bitar och dela på vaniljstången och skrapa ut vanlijfröna. Om det är en efterätt jag verkligen gillat till speciella tillfällen (ex, en fredag eller en mysig lördag) så är det pannacotta
Hacka chokladen fint och lägg i en värmetålig skål. Finns det någon godare efterrätt än pannacotta. Sila vaniljgrädden över chokladen och vispa tills chokladen smält helt
Med smak av vitchoklad och lime. Pannacotta. Pannacotta med smak av vitchoklad och limeca 4 port5 dl vispgrädde100 gram vitchoklad3 gelatinplattorrivet skal från en limefruktKoka upp grädden
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinblad och vitchoklad. Min mor fyller 47 år idag och det firades med hemmagjorda tapas (som tyvärr inte fångades på bild, vi var för hungriga hehe) och till efterrätt blev det en riktigt smarrig pannacotta. 100g vitchoklad. Ungefär 5 minuter innan servering, ta fram pannacottan och toppa med de limemarinerade hallonen. 100g vitchoklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.