Smält chokladen över ett vattenbad och blanda ner i smeten. ca 8 port400 g digestive200 g smör600 g philadelphiaost2,5 dl kesella 10%1 dl socker1 dl majsstärkelse4 tsk vaniljsocker3 ägg1 dl grädde200 g vitchokladGarnering
Smält vitchoklad försiktigt i mikron eller över ett vattenbad. Cheesecakefyllning. 1200 g vitchoklad. 1Fyllning200 g vitchoklad 900 g färskost, rumstempererad 180 g strösocker (2 dl) 30 g vetemjöl (0,5 dl) 5 g vaniljsocker (0,5 msk) 250 g gräddfil, rumstempererad (2,5 dl) 165 g ägg, rumstempererade (3) 30 g äggula (2)Botten. Blanda ner 1 ägg i taget samt äggulan och blanda noga, sist blandar du i smält vitchoklad. Stoppa in cheesecaken i ugnen på 200 grader och sänk värmen direkt till 120 grader (öppna inte ugnsluckan) och grädda i 45-50 minuter. Stäng av ugnen, lufta några sekunder och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 50 minuter
Vänd sedan ner den vitachokladen i smeten. 1125 gram vitchoklad. 1Smält under tiden chokladen och låt svalna något. 1Ta ut cheesecaken och dekorera med färska hallon
Hacka chokladen och smält den i vattenbad eller i mikron på låg effekt och rör om ofta, då det annars finns risk att chokladen blir för varm och klumpar sig
En supersmarrig "no bake"-cheesecake med blåbär och vitchoklad. Vill du ha en kraftigare chokladsmak - eller helt enkelt kombinera vit med mörk - byter du ut digestivekexen mot Oreo's
• Bryt sönder och smält den vitachokladen över vattenbad. Rör ner chokladen och äggen. 200 g digestivekex75 g smält smör100 g vitchoklad100 g philadelphiaost250 g kesella (10%)1 dl strösocker3 ägg• Värm ugnen till 175˚C. 100 g vitchoklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.