Är de söndag så är de tänker jag Ja älskar ju både den klassiska mörka choklad brownien men också den vitachoklad brownien (även kallat blondies) och fick då härom dagen en idé om att slå ihop dessa två till en och samma brownie
Lagom kladdigt seg brownie med vitachokladbitar i, över detta en varm chokladsås. (Vill man ha kolasås så hoppar man bara över den mörka chokladen) Förutom begreppsförvirringen så är satsen chokladsås på tok för stor, halvera den och det räcker ändå gott och väl till alla browniesarna
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Beskrivning på de smarriga brownies vi bakade och smakade av får ni här nedan
Detta Nigella-recept på brownies med vitchoklad bakade jag mycket förr, före bloggen, och nu när jag dammade av det igen så blev jag glatt överraskad av hur bra detta recept faktiskt är
Vispa smör och strösocker vitt och poröst. Mmmmm riktigt chokladigt, geggigt och gott. Hade med mig brownies med alla syndiga goda ingredienser man någonsin kan tänka sig till jobbet idag
Den vitachokladen gör väldigt mycket av smakupplevelsen så se till att hacka den riktigt grovt. Sambon tyckte att de var lite väl mäktiga men så är ju inte han något äkta chokladfreak heller
Sikta ner mjöl och kakao och rör ner hackad vitchoklad. I boken Choklad av Linda Doeser som jag fick av mina vänner en födelsedag (de vet vad som gör mig glad), finns ett otroligt gott recept på brownies
Tillsätt vitchoklad smeten, vaniljsocker och därefter mjöl. Rör försiktigt i mjölk chokladen. Smält 100 g vitchoklad med smöret i mikro eller över vattenbad tills det smält (var försiktig, vitchoklad bränns lätt), ta ut skålen från mikron eller vattenbadet och rör om. Tillsätt resten (100 g) av vitchokladen och rör om tills det smält helt. 200 g vitchoklad. 100 g mjölkchoklad (Marabou), hackad i tärningar. 80 g smör 200 g vitchoklad 2 ägg 0,5 dl socker 1 tsk vaniljsocker 2 dl mjöl 100 g mjölkchoklad (Marabou), hackad i tärningar Hallonpurée 1 dl hallon (jag använde frysta som tinat) 2 msk socker
Tillsätt vitchoklad smeten, vaniljsocker och därefter mjöl. Rör försiktigt i mjölk chokladen. Smält 100 g vitchoklad med smöret i mikro eller över vattenbad tills det smält (var försiktig, vitchoklad bränns lätt), ta ut skålen från mikron eller vattenbadet och rör om. Tillsätt resten (100 g) av vitchokladen och rör om tills det smält helt. 200 g vitchoklad. 100 g mjölkchoklad (Marabou)
Jag har faktiskt aldrig bakat blondies förut, det är vad brownies gjorda på vitchoklad kallas. Med smak av vitchoklad och pekannötter, till och med maken åt flera bitar och han brukar inte tycka om chokladiga bakverk
Smält chokladen i ett vattenbad. Rör sedan ned den smälta chokladen. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen och toppa sedan med resten av chokladsmeten
Hej soliga fredag. Har sett på väderappen att från och med imorgon ska vädret bli lite sämre jämfört med sommarvärmen vi haft senaste veckan så idag gäller de att passa på o njuta av de fina vädret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.