Dels kan jag inte motstå vitchoklad, och jag är oerhört svag för choklad-salt smakkombinationen, men sen försöker jag också äta mer havre då det är bra för min mage, så jag kunde bara inte låta bli att baka dessa
Jag smygstartade redan för några dagar sedan med "nutella chocolate chip cookie brownie" och fortsätter nu djupare in den amerikanska kakjungeln och bjuder idag på jordnötskakor medvit choklad en seg och knaprig historia med kraftig jordnötssmak och en perfekt balans mellan sött och salt
Genom att blanda vanligt mandelmjöl med lite halvmixade oskalade mandlar blir botten lite "tuggigare" ochknaprigareoch matchar den söta och lena pannacottan/fromagen bättre
4 100 g skalad sötmandel 100 g vegansk vit choklad 1 bittermandel 1/2 dl vatten 1/2 dl rörsocker 1 krm salt 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) Vid servering 250 g tinade frysta hjortron Lägg till i inköpslistan
Den här ljuvliga pannacottan med både vit choklad och karamelligt krämig Dolce Latte rekommenderas å det varmaste när du vill avsluta middagen med något riktigt läckert
En vecka över tiden kom hon med buller och bong. Garnera med resterande hallon. Kändes inte som det var länge sedan vi mitt i natten for i ilfart genom Kalmars gator mot rödljus och stopplikt
Varm choklad med skumtomtar ochvit choklad. Att dricka varm choklad efter pulkaåk, promenad i snön eller någon annan utomhusaktivitet är så himla mysig, det värmer långt in i kroppen
Vispa ihop florsocker, äggvitaoch ättika. Vit chokladmousse. Lägg lite rårörda lingon i glaset, lägg några sockrade lingon ovanpå och strö över de smulade pepparkakorna
Smält smöret och blanda det med kex- ochchokladsmulorna. Tryck ut smulorna i bakformen. Mixa vit choklad i skålen till matberedaren med kniven monterad
Jag valde att gör en choklad-Pajbottenmed lite mörkar mustigare smak som jag sedan fyllde med en vit chokladkräm som jag smaksatte med lime och mascarpone för en lite lättare och fräschare sötma
Jag ville ha dem vitaoch vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Extra plus att de blir så vackra också med de olika lagren, då smakar det extra gott också. Vit choklad och saffran är ju som bekant en underbar kombo och denna fudge är inget undantag
Smält smöret och koka upp tillsammans med grädde och mjölk. Bryn smöret och låt det svalna. Mal hälften av nötterna och blanda i tillsammans med mjölet
Någon skillnad smakmässigt på pajerna blev det definitivt inte och jag kan rekommendera denna lite annorlunda paj, där man anar smak av kokos ochvit choklad
Nu är det ju bara oktober än så länge, men idag köpte jag även vita hyacinter på Lilling Cottage. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladen och strö halva den över smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.