Maränger håller sig länge på torr plats eller i en burk med lock. Det är enkelt att göra maränger om man verkligen är noga och har tålamod att vispa, eller om man som jag har en kraftfull assistent till hjälp
Bra grundrecept kan man inte få för många av och det här är en trotjänare sedan flera år tillbaka. Kör alla ingredienser i matberedaren till en deg och låt sedan degen vila
Kastanjefyllda vaktlar med pancetta till polenta fritta, spenat och uva fragola (söta druvor) Nötens naturliga sötma fungerar väl till småfågel, som jagas flitigt i toscana men sällan här hemma
Tokenkel och jättegod tomatsås Du gör den på burktomat och behöver bara tillföra en vitlöksklyfta, ett glas vin och lite olivolja (även om du gärna får bättra på umamin och sältan med en sardellfilé eller två)
Fast glöm inte att plocka undan några åt dig själv också, det är du värd. Ett bra sätt för mig att få tummen ur och våga prova bak och desserter som inte är min starka sida är temat "Månadens sötsak" på bloggen "Söta saker" - då blir jag motiverad
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.