Jag fick hem ett sånt gott bud med mat från Texas Long Horn i fredags. Vinnarenav SodaStream Play är. Sen så är det dags för första vinnaren i min julkalender
- Ta en bit marsipan och rulla den mellan händerna tills den har fått formen av ett ägg. Vispa i mjölet och sjud smeten tills den blir som en deg och börjar släppa från bottnen
Nu har turen kommit till I Love Eco från ICA i vårat kylskåp och jämfört med tuben innan från Hemköp (Garant, Axfoods emv*) smakar I Love Eco -kaviaren helt fantastiskt bra
Dra avfrån värmen och blanda i chokladen och kanelen (och apelsinskal). Det har funkat för mig med bara skal och saft men om du vill hjälpa det lite på traven kan du ha i lite socker
Skroven kokar du buljong av. Man kan använda allt på en kyckling, precis som på grisen (från tryne till knorr som det heter) och alla andra ätbara odjur
Det är egentligen bara en rulltårta med massor av smarrig chokladmousse. Min svåger är fransman och för två år sedan gjorde han den här underbara Julefterrätten - Bûche de Noël - efter recept från sin farmor
degen är väldigt smörig vilket gör den utsökt god men när du ska kavla är ett tips att lägga ett smörpapper ovanpå den och ett under så att du inte behöver lyfta den från bakbordet
Smält smöret i en kastrull och tag avfrån värmen. Då är det lättare att både granska om det slank ner ett liten liten fruktad äggskalssmula, och att fiska upp det med hjälp av den ena äggskalshalvan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.