e platsen (i obestämd ordning) - som vinner var sitt ex av Vår Julkokbok. På förstaplats i fototävlingen kommer MissBree med sina kanadensisk klassiker - Nanaimo bars
Det händer ganska sällan numera att jag blir bjuden på något som jag aldrig tidigare smakat i en eller annan variant, men den Öjebytoast som J och J bjöd på var en ny smaksensation, som bokstavligt talat fick min gom att jubla
Kalles Fiskgratäng4 portioner 1 stor purjolök400 g torskfilé2 dl vispgrädde1 msk vetemjöl4 msk kaviar från tub0,5 dl hackad dill1 dl riven stark ostsalt o peppar Gör så härSmörj en ugnsfast formSkölj och skiva purjolökenTäck botten på formen med purjolökenLägg torskfilén ovanpåSalta och peppraVispa grädden hårtSikta ner mjölet i gräddenRör ner kaviar och dill i gräddenFördela gräddblandningen över fiskenStrö på ostenGrädda i 200 grader i 20-30 min Fler recept på gratänger hittar du här. 4 msk kaviar från tub
Ta de frukter du får tag i, se gärna till att få med olika färger och toppa eventuellt med nötter och kakaonibs (bitar av kakaoböna) eller hackad mörk choklad för att få ännu mer näring och härlig crunch i tuggorna
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Det senaste experimentet är ett knäcke, som det verkligen är svårt att få nog av. En av mina absoluta favoritkryddor är en grön pestoblandning med ramslök från Zmaka
Och så vinnarenav Ninjago-paketet (som väldigt många av er ville vinna) blev. Barnen älskade dom men så påminner dom lite om deras favoritkakor Chocolate Marshmallow cookies med sockret runt om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.