1,5 dl riven lagrad ost, typ brännvinsost eller prästost. 2,5 cl Skåne eller annat kryddat brännvin. 1,5 dl riven lagrad ost, typ brännvinsost eller prästost. 2,5 cl Skåne eller annat kryddat brännvin
en tävling där du som läsare nu har chans att vinna ett exemplar av dessa fina böcker (se recension nedan), ”Adrians skafferi-familjens kokbok” eller ”Adrians skafferi-familjens bakbok”
Eller ska vi kanske kalla den för Värnamokorv. ) Inspirerad av vår bloggträff och temat för den dagen så har Håkan gått och slipat på en idé till ny kryddning på en korv och idag såg den Indiska korven dagens ljus
1 tsk Grillkrydda från Krusmyntagården - eller någon annan favoritkryddblandning. 275 - 300 g färsk eller fryst och tinad lax. Tillsätt grädde, vin, apelsinsaft och zest samt buljongtärning och låt småkoka under lock ungefär 10 minuter eller tills rotsakerna är nätt och jämnt mjuka. 1 tsk Grillkrydda från Krusmyntagården - eller någon annan favoritkryddblandning. 275 - 300 g färsk eller fryst och tinad lax
Först marinerar man kycklingen i marinad med öl eller vitt vin och med valfria färska kryddor. Eftersom man inte har kryddorna på i grillen är den lätt att tilllaga
Frida, som var vår gäst, var mycket förtjust i maten så det är med glädje jag skriver den här skissen (ja jag slängde ju i det mesta jag hittade) så hon, och kanske även du, kan laga den här rätten, eller något liknande, hemma
Att matcha vin till sill beror till stor del på vilken sås eller vilka kryddor som använts till. Lax är en mild och fin fisk som när den gravas balanseras av mer smakrika kryddor
Dessutom görs en genomgång av kryddornas vikt i det indiska köket. Dock tycker jag att vissa moment saknas i vissa recept, t ex att rosta kryddorna innan de används
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.