Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Men tillsommaren, då kommer jag att laga till det här igen, både gott och lättlagat. Här nedan en bild på ett annat av mina favorittilltugg, Gravad Älgstek med källarlagrad Ko-ost från Kittelbergets Gårdsmejeri
Tillsätt vinet och lägg i kotletterna. Jag som inte alltid brukar bli så mångordig när jag smakar vin började genast associera till röda bär, choklad och lakrits
Jag bakade efter detta recept som grund. Jag prövar mig fram med lite olika recept för att kunna baka glutenfritt så att även min sambo kan få lite gott till kaffet
Om inte så klicka på bilden här ovanför så kommer du till Keldas sida och kan registrera dig. Nu är det ytterligare en vecka tills jag får en mysmorgon tyvärr
Ett recept som följt med oss i många år men där ursprunget är okänt. Den där smakrika och mytomspunna osten från Burträsk som gör allting, till och med den enklaste lilla paj, så oemotståndligt god
Pane carasau eller Pane da musica är ännu ett lätt tilltugg du kan göra av pizzadeg. Bjud den till en välkomstdrink eller som tillbehör på ett buffébord
Har till och med lyckats dra på mig en "kvinnlig bonnabränna" (linne istället för t-shirt). Johan föreslog fisk i paket, som vi settett recept på i min nya kokbok av Jamie Oliver
Stängda altandörrar, regnblöta utemöbler och ett vardagsrum fyllt med tända värmeljus - de ljumma sommarkvällarna för bara dryga veckan sedan känns så avlägsna
Den rektangulära skar jag i formen av Olofs huvud (jag gjorde detta på fri hand). Jag bakade två runda bottnar och en rektangulär botten, enligt detta recept på höga fluffiga tårtbottnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.