Det är försvinnande gott och jag vet alltid vad osten innehåller. Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör
Hemlagad färskostHemlagadfärskost är verkligen lyx för liten slant- och arbetsinsats. Nu har du en god naturell färskost som passar lika bra på frukostmackan med en skiva tomat som istället för smör till middagsbrödet
20 1 l filmjölk 3 dl gräddfil Smaksättning 10 soltorkade tomater 5 urkärnade, svarta oliver 5 urkärnade gröna oliver 1 kruka basilika 2 pressade vitlöksklyftor salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Du har nu en naturell färskost som du kan smaksätta fritt efter eget huvud. Nästa gång jag tillreder färskost ska jag prova att smaksätta med pepparrot, kantarellmjöl eller klippt persilja
Färskost gjord på turkisk yoghurt. 3 stora färskostbollar. 1000 g turkisk yoghurt, jag använde Lindhals yoghurt. Låt stå så i minst 10-12 timmar. 3 stora färskost. 1000 g turkisk yoghurt, jag använde Lindhals yoghurt
1 Blanda färskost och crème fraiche och lägg i en skål. 200 g färskost. 100 g löjrom eller annan rom. 1 Blanda färskost och crème fraiche och lägg i en skål
) 200 gr philadelphia färskost ( vitlök ). Forma osten med en sked till bollar och frys in. Panera därefter bollarna i ströbröd sen ägg och sen ströbröd igen
Fredagsdrinken är en Vin Chaud som är en av världens mysigaste, bästa, mest värmande drinken för höstiga ruggkvällar likväl som vintervita iskalla nätter
Gräddfilsost. Koka upp mjölken på medelvärme i en kastrull. Sänk värmen, tillsätt gräddfil och salt och sjud varsamt under ständig omrörning, tills vätskan delar sig i ostmassa och vassle
Gör din egen färskost. Färskosten med varmrökt regnbåge från Börtnan hade jag beställt hos Osterian af Jemtland, den blev väldigt bra till de nya frökexen med nässla, libbsticka och vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.