Rensa bären, men låt stjälkar och skaft sitta kvar. Koka upp vatten i en gryta. Tillsätt bären och låt koka under lock tills de saftar sig, ca 15 minuter
Men eftersom det i år blev gott om bär, konstaterade han att det fick bli lite vinbärssaft oxå. Vinbärssaft a la svärfar JanLiten sats ca 5 dl1 l (ca 500 g) röda vinbär3 dl vatten3 dl sockerGör så här1
Du behöver. 4 Liter röda vinbär (mosade). 5 Liter vatten. 750 g socker (per liter saft). Gör så här. Låt bären och vattnet stå i en hink eller något annat som du har hemma i 12 timmar
1,5 kg röda vinbär3 dl vatten3 dl strösocker per liter avrunnen saftI receptet som jag använde mig av stod det att det skulle vara 6 del socker, men de beror väl på hur söt man vill ha saften
2 l vinbär. 17 dl vatten. 16 dl strösocker. 11 krm natriumbensoat. 12 l vinbär behöver inte repas 7 dl vatten 6 dl strösocker per liter avrunnen saft 1 krm natriumbensoat per liter saft Det här behövs
Bären behöver inte repas men skölj dem och rensa bort dåliga bär. Låt bären rinna av. Koka upp vatten i en stor kastrull, 3 dl om vinbären är röda och 6 dl om de är svarta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.