Smuldeg200 g smör 210 g rörsocker [2,5 dl] 240 g vetemjöl [4 dl] 150 g mandelmjöl [3 dl] 5 g bakpulver [1 tsk] 55 g ägg [1 st] 5 g kardemumma, grovmalen [1 tsk]
Vinbärsrutormed kolatopping. En mjuk och pajliknande kaka med bärfyllning, denna gång av vinbär. För att lyxa till det och göra det lite juligare så ringlade jag kolasås över dem på slutet, det passar ju så jäkla bra ihop med vinbären
Jag har varit nöjd med de flesta, men lockas ändå att fortsätta exprimentera med olika blandningar. Den här gången har jag valt lite grövre glutenfria havregryn som bas och sedan plussat på med lite olika frön
Men, men ibland får man besök med kort varsel, och den här kakan är så lättgjord att man faktiskt kan göra en kort, kort paus i trädgårdshänget och sno ihop den
En kaka med några röda syrliga bär som jag alltid tänkt på som hallon. Jag gjorde därför en ny sats där jag tillsatte lite vaniljsocker i bottenlagret samt uteslöt kanelen i havreknäcken och det gjorde susen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.