Jag lagade här om dagen egen röd vinbärscurd. Istället för att använda citronskal och saft så kokade jag ihop röda vinbär, lite vatten, citronsaft och lite rivet citronskal
Den enda skillnaden jag gjorde idag jämfört med originalreceptet var att jag lade i ca 1 tsk vinbärscurd innan jag fyllde på degformen med vinbär och kokosröra…gott, men det är absolut inget måste
Hej. Så kom första regnet på semestern precis, det är bara lite lätt duggregn så jag ska inte klaga. Det behövs verkligen lite väta i marken nu, det är så bort när man går i skogen och plockar bär eller letar efter svamp
Curd är en underbar ingrediens att ha till alla möjliga slags bakverk. Grunden är ju den samma i de flesta curderna men beroende på vilken färg bären eller frukten har så använder jag mig av antingen hela ägg eller bara gulorna
Detta recept är en variant av den traditionella citron marängpajen fast med svartvinbärspure istället för citronsaft, vilket ger en blackcurrantcurd eller, på ren svenska, en svartvinbärscurd
Godmorgon. Är hemma i Jönköping just nu, ska möta upp några vänner för lunch om några timmar. Igår drog jag och några kompisar på roadtrip till Lidköping för att hälsa på fler kompisar
Sötsyrlig vinbärscurd på röda vinbär – perfekt till bakverk eller frukostsmörgåsen. Idag bjuder jag på ett recept på en ljuvlig vinbärscurd gjord på röda vinbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.