Fredagsdrinken är en VinChaud som är en av världens mysigaste, bästa, mest värmande drinken för höstiga ruggkvällar likväl som vintervita iskalla nätter
Testa i så fall den franska varianten Vin chuad, i mitt tycke oändligt mycket godare. I Det öde landet skriver TS Eliot att april är den grymmaste av månader
Så lite vinchaud fick värma magarna. När solen är framme är det varmt och skönt och det räcker med kortärmat men så fort solen försvinner så behövs det extra värme
Chêvre chaud är ju en klassiker på så många sätt. Här gjorde jag en version med en supernedstrippad version av chêvre chaud men med lite mer krut på en god sidosallad
Blanda ihop vinägretten. Chévre chaud är en lyxig och samtidigt enkel fransk rätt. Lägg grönsalladen i en skål, ringla över vinägretten och blanda salladen
Balsamvinäger. En av ostarna bestämde jag mig för att göra en liten förrätt av, nämligen chèvre chaud. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runt toasten
Levande musslor, vitt vin, smör, en tunnt skivad röd chilifrukt, tunnt skivad charlottenlök. häll i vinet och låt det börja koka innan du har i musslorna
Så var det nyligen för mig med den klassiska förrätten chèvre chaud. Precis som allting annat går i vågor gör även mat och recept det, i alla fall för mig
En trevlig kväll med lite vin blev det av denna goda chèvre chauds test. Chaud betyder get. Chèvre chaud med jordgubbssalsa (4 portioner). 2 msk balsamicovinäger. Chèvre chaud med jordgubbssalsa (4 portioner). 2 msk balsamicovinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.