Helt enkelt en minnesvärd smakupplevelse med mortlad timjan, vitlök, pressad citronoch en skvätt vittvin från Adelaide Hills i Barossa Valley, Australien
//Matilda Citrondressade rödbetor med sidfläsk, oreganooch feta. Skala rödbetorna, dela dem på hälften (eller i fyra bitar om dom är stora) och slå över citrondressingenmedan de fortfarande är lite varma
En enkel smaksättning på rödbetorna är medcitron, vitpeppar och krondill ät dem sedan med lite smör och du har en fräsch förrätt eller ett gott tillbehör till en stekt fiskfilé
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
mumsiga köttbullar smaksatt med vitlök, oreganoochcitron förgyller vardagsmåltiden. Köttbullarna passar bra att äta tillsammans med en varm bönsallad eller varför inte ugnsrostade rotsaker
En krämig mild men smakrik risotto smaksatt av citronoch krondill som kan serveras rakt upp och ner dom en egen rätt eller som här i kombination med smörstekt makrill och rödbetor
Dessa är så goda att koka och äta med smör, salt och nymald svartpeppar eller att rosta i ugnen. Har man en juicecentrifug kan man även köra i lite rödbeta i juicen eller riva rödbetor och ha i salladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.