1 msk
vitlökpepparsalt och peppar Gör så här:Blanda alla kryddor och gnid in ryggen med blandningen låt ligga ca 1 timme innan grillning. Grilla den runt om så att den får färg. Grilla den sedan indirekt tills innertemperaturen är ca 64 grader Är det inte grillsäsong så bryn den först runt om och kör den sedan klar i ugnen på 150 grader Rulla in ryggen i folie och låt den vila ca 10 minuter innan du skär upp den i lämpliga skivor.
4
pers
4 mindre
bakpotatisar eller 2 storaen grabbnäve kantareller
Picka hål i skalet med en provnål eller tandpetare. Känn efter att de är mjuka med en provnål. Blanda potatisinkråmet med smör, grädde, crème fraiche, äggula, lax, skivad salladslök, dill och riven ost
Ta upp potatisarna och stick några hål i potatisen med en gaffel el provsticka. GratineradBakpotatis. Mosa potatisen med en rejäl klick smör, tillsätt lite mjölk och vispa till ett mos
Fylld gratineradbakpotatismed tzatziki. En bakpotatis som jag körde i 200 grader i ca 1timma. Mosa potatisen med 50 gram hackad kassler, 50 gram keso, en liten hackad lök, en liten hackad bit purjo. Fyll potatisen med röran och toppa med ca 15 gram ost (hade 17 %) grädda i 200 grader till fin färg uppstår
Det var dags för fiskdag idag, med bacon- och parmesansmak. Gratinerad torskrygg. Jag använde färdiga portioner av torskrygg, men det går lika bra med hel fisk, dock förläng då tiden i ugnen
Tänkte tipsa er lite snabbt om detta recept med kassler som är så vansinnigt gott. Ris och kassler i samma form och så den där goda såsen med en gnutta majonäs i som bara blir sååå krämig och god
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås
Barnen har höstlov nu som sagt, från och med idag egentligen, men eftersom jag nu jobbar delvis som lärare igen så innebär det ju dock höstlovet kompetensutveckling för min del
Gnid in dem lätt med salt och peppar. Smaka av med portvin, salt, peppar och soja. Späd med mjölk. Fördela svampröran ovanpå och täck det med gratängsåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.