Bryn dem ihop med hackad vitlök och schalottenlök, tillsätt peppar och bryn tills det fått fin färg. Skulle du råka ta för mycket så red av det med lite vetemjöl
Till lunch bjöd jag på Vildsvinsgrytamed äpple och glögg. dem koka med de sista minuterna. En perfekt gryta som kräver minimalt med jobb och mår gott av ett par timmar på spisen
Vi bor nära skogen, men den är full med löparspår så var osäkra på om det skulle finnas. Men bara ett par meter från spåret hittade vi trattkantareller, många var dock sönderklivna, men det räckte till ett par toasts iaf
Färga med soja och smaka av med salt och peppar. Lägg de torkade trattkantarellerna i kallt vatten. Här kommer ett riktigt gott recept på vildsvinsgryta
Servera gärna med lite sylt lök vid sidan. 500 gram vildsvinsgrytbitar100-150 gram kålrot i stora tärningar2 morötter i 1-1,5cm tjocka bitar2 gula lökar hackad, ej för fint1 dl sylt lök2 grönsaksbuljongtärningar2 vitlöksflyftor, krossade och hackade5-6 krossade enbärgrovmalen svartpepparvatten2 dl matlagningsgräddeMargarin att steka iBryn köttet, krydda med enbär och svartpeppar
Bubblet däremot får följa med in i hösten, alla årstider är bubbeltider. Vildsvinsköttet blev så mört och gott, men har man inget litet svin i frysen så går det bra med fläskfilé eller ytterfilé
Ta trattkantarellerna och släng i en riktigt het stekpanna med en klick smör och salta efter behag. Jag fick ta ut kantarellerna ur ugnen och ha dem i en kastrull på spisen med en termometer i för att försöka hålla värmen något sånär
100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en. 200 g trattkantareller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.