Stek trattkantarellerna med smör lök och salt och vitpeppar. Sen in med den igen. Vill man kan man pensla färsen med lite smör för att få en fin snygg stekyta
Fräs vildsvinsfärsen i en stekgryta med olivolja. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja och salt. Servera grytan med sötpotatis,gurksallad och tortillachips
Riktig husmanskost som idag lagades medvildsvinsfärs. Kunde naturligtvis lika gärna gjorts med älgfärs, kanske nöt eller blandfärs om det är det som finns hemma
Röra samman osten med crème fraiche så är det klart, hur mycket lättare kan man göra det för sej. Nej, detta är matlagning som lämpar sej en ledig dag för det tar någon timme, det ska vi inte sticka under stol med, men belöningen man får när man hugger in är så väl värt tiden det tar
Blanda färsen med ägg, kryddor och matlagningsgrädde. Servera dem ordentligt varma, gärna tillsammans med rotsaker och grönsaker som ungsrostats, en god gräddsås, någon gelé och en fräsch sallad
Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck. Vispa ur pannan med en skvätt vatten, tillsätt grädde och messmör
Blanda sist i färsen och låt den sen "sätta" sig en stund innan du steker biffarna på medelvärme. an och jag använder rikligt med smör när jag steker, risk för att det kan fastna lite annars
Servera med en fräsch sallad och Pommes Duschesse. 1 kg vildsvinsfärs. Blanda ingredienserna till biffarna (blanda ut pulverkaffet i vattnet) Gör biffar och stek dom
Häll i bunken med ströbröd. Servera biffarna och sås med potatismos, sallad och lingonsylt. 1) Blanda ströbröd med grädde, ägg, soya, kalvfond, timjan och svartpeppar i en bunke. 5) Forma jämnstora biffar med händerna. 6) Stek biffarna på medelvärme i smör. 2) Smaksätt med kalvfond, kinesisk soya, timjan, svartpeppar och några matskedar lingonsylt. 4) Laga biffarna färdiga tillsammans med såsen i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. 1 kg Vildsvinsfärs
Har ni inte tillgång till vildsvinsfärs, så kan ni använda den färs ni har. Med frysen full av vildsvinskött var det lika bra att sätta igång och använda det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.