Skär kycklingen i bitar och stek den. 4 kycklingfiléer. 1 förp champinjoner, färska, 200 g 1 förp bambuskott, 200 g 4 kycklingfiléer 1 hönsbuljongtärning 2 msk mango chutney sweet 2 tsk sweet chili sås 2 dl vatten 0,5 dl apelsinjuice 100 g ananas i bitar 100 g cashewnötter 1 paprika, röd, i bitar 1 paprika, grön, i bitar 1 msk ketchup 1 krm salt 1 krm cayennepeppar maizena, ev
4 4 port ris 150 g svamp (gärna gourmetmix) 250 g pak choi 1/2 förp salladslök (à 125 g) 1 röd chili 500 g kycklingfärs 1 msk olja 1 flaska hoisinsås (à 210 g) 1 dl vatten 1 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Då är dagens tips på en kycklingrätt vi lånat från Jamie Oliver ett strålande recept att lägga på minnet och i stekpannan, där nästan hela matlagningsaktiviteten äger rum
Vi älskar vietnamesisk mat. Koka kycklingen i samma buljong. Lägg sedan i frikadellerna och kycklingen. Fisksås, salladslök, färsk koriander, lime, pepparfrukt, 450 g kyckling, 200 g pakchoi, 250 g risnudlar, 50 g ingefära, (1 kanelstång), jag hade inte det hemma utan pudrade över liiiite malen kanel, stjärnanis, kycklingbuljongtärning/fond, vitlök, maizena/potatismjöl, gul lök, 300 g färs/kött eller fläsk. 2 liter vatten, 50 g ingefära i tunna skivor, 1 st kanelstång, 1 st stjärnanis och 4 st kycklingbuljongtärningar eller 5 msk konc kycklingfond. Skär 450 gr kycklinglår eller filé i bitar. 450 g kyckling. 4 st kycklingbuljongtärningar. 5 msk konc kycklingfond
Pho är en vietnamesisk nudelsoppa, oftast serveras med kött (pho bo) eller kyckling. I Japan finns det många vietnamesiska restauranger och särskilt unga kvinnor gillar pho
Blanda ner grönsaker och kycklingen. 2 kycklingfiléer100 g glasnudlar150 g sockerärtor4 st knipplök1 limesaft från 1 1/2 msk finriven färsk ingefära1 msk rapsolja1 tsk sambal oelek2 1/2 msk japansk sojasalt och pepparcashewnötterStrimla kycklingen i mindre bitar. Kram Sandra 2 kycklingfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.