Nä, vi tröttnar aldrig. Vi brukar storhandla på Willys och ibland har deras svenska ekologiska fläskfilé vara slut men då brukar vi åka till någon annan affär och handla den isället för att köpa den danska eftersom vi upplever en så stor skillnad i smak och konsistens
Visst, det finns pannkakor överallt (den amerikanska typen av pannkakor är ju sååå god, och bananplättarna man får i Asien är delikata…) men för mig är ändå de svenska pannkakorna ”de riktiga” på något sätt
Där kompenserades verkligen att vi varken har höst- eller sportlov. Därför vill jag nu bara att skolan ska börja igen, så att man kan komma igång lite igen
150-200 gr vit marabou som jag smälter och bara rör ihop med 2,5 dl vanlig fet cremefraich( jag kör alltid laktosfri). - Läs hela inlägget här 150-200 gr vit
Låt degen vila inplastad i kylen medan du förbereder alla fyllningar. Rulla små bollar och platta ut dem lite slarvigt till kakor på en plåt med bakplåtspapper
Vissa recept är borta i flera år för att sedan plötsligen hittas. Vilken skatt. Jättepirogen har ätits vid otaliga midsommarknytisar, kräftskivor och bufféer
Vispa upp ägget och äggulan och blanda ner grädden och rör ner alltsammans i smeten. Arbeta med elvispens degkrokar tills smeten har fått rumstemperatur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.