Vermouthsås
kokschefen.se
kokschefen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Den här såsen är smakrik och passar mycket bra till stekt fisk
  • t.ex. lax
  • hälleflundra etc. Undvik "torra" fiskar som torsk. Använd samma Vermouth som du blandar din Dry Martini med.
  • Ett litet smaktips: Grovstöt en matsked rosépeppar och blanda i såsen i slutet av kokningen istället för det gröna.För 4 personer                                                           TIPS: Så gott till smörstekt hällefilé!2½ dl torr vermouth
  • 1 fiskbuljontärning
  • 1 dl crème fraiche (går bra med lättcrème fraiche)
  • 100 g rumstempererat smör (går bra med hälften för mindre fet sås)
  • ½ dl hackad dill
  • persilja eller krasse
  • Alternativt
  • 1 msk grovstött rosépeppar
  • Gör så här:Koka upp vin tillsammans med de ismulade buljongtärningarna i en kastrull och låt koka ner till att hälften återstår. Rör om då och då.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.