Den här såsen är smakrik och passar mycket bra till stekt fisk
t.ex. lax
hälleflundra etc. Undvik "torra" fiskar som torsk. Använd samma Vermouth som du blandar din Dry Martini med.
Ett litet smaktips: Grovstöt en matsked rosépeppar och blanda i såsen i slutet av kokningen istället för det gröna.För 4 personer TIPS: Så gott till smörstekt hällefilé!2½ dl torr vermouth
1
fiskbuljontärning
1 dl
crème fraiche (går bra med lättcrème fraiche)
100 g
rumstempererat smör (går bra med hälften för mindre fet sås)
½ dl
hackad dill
persilja eller krasse
Alternativt
1 msk
grovstött rosépeppar
Gör så här:Koka upp vin tillsammans med de ismulade buljongtärningarna i en kastrull och låt koka ner till att hälften återstår. Rör om då och då.
Här har de fått annat sällskap i form av ett stomp på potatis, persiljerötter och selleri men fortfarande är det den goda grönkålsmoussen och vermouthsåsen som ackompanjerar
Dela fläskfilén i 1-2 cm tjocka skivor och krydda med salt och vitpeppar. Gör laxrosor av laxskivorna (lika många som köttbitarna) och ställ dem på ett ugnssäkert fat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.