Det är min standardgrej att beställa när det vankas Thaikiosk eller restaurang och jag måste säga att det känns helt awesome att kunna laga den minst lika god själv hemma, och dessutom på ungefär samma tid
Att dofter och smaker kan göra en påmind är det absolut ingen tvivel om, detta bakverk fick jag som liten vilket jag själv inte har några minnen av, men efter att jag fick detta recept av min mamma varpå hon sa att "dessa älskade ni alltid när ni var små du och din bror" så var jag självklart tvungen att testa
Husvagnsägare som vi är får vi regelbundet utskick från vår märkesleverantör Hobby Caravan och i senaste magasinet fanns faktiskt detta burgarrecept, bland flera andra vegetariska, som vi dock gjort om lite efter eget huvud
En snabblagad, enkel ochmättande lunch helt enkelt. Blanda i lite klippt, färsk basilika i omelettsmeten och fyllde med smulad fetaost, halverade körsbärstomater, oliver och surkål
Maillardreaktionen gör att det blir gyllenbrunt - och jättegott. Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
När man väl läser det och sedan lagar och smakar maten så inser man att man fått en ny favorit. Vissa recept förstår man inte riktigt varför man inte tänkt på tidigare
Vispa upp ägg, mjölk och socker. Smält smöret och blanda ner det i vätskan. Häll ner degvätskan i de torra ingredienserna och arbeta degen smidig i ett par minuter
Jag gillar bröd som har en hårdare skorpa, det räcker med lite smör och ost… en ren njutning. Tillsätt salt, honung och mjöl och rör ordentligt med en träslev
Detta recept kommer från Jessica Frejs härliga bok Supergott och Supersnabbt. Hon skapade receptet tillsammans med två kompisar redan i lågstadiet och det håller verkligen än
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.