Här är recept till mycket goda och mättande vegetariska biffar. salt och kryddor efter smak (jag tog örtkryddsblandning med bl a rosmarin, basilika, persilja, senapsfrö och lök)
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Det är i princip det enda jag har använt det till i många år men nu har jag börjat använda det alltmer i matlagning och dressingar och det är väldigt gott
Denna vegetariska gryta blev verkligen god och lagom kryddigoch smakrik. Veckans vegetariska recept denna vecka blir en blomkålscurry med kokosmjölk och koriander som vi serverade med ris
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Julen är över och jag gläds åt att börja laga mat igen som inte alls är julrelaterad. Idag tänkte jag bjuda på denna vegetariska lasagne som är väldigt krämig och god men utan den klassiska bechamelsåsen som jag inte tycker är speciellt god så i denna lasagne gjorde jag en krämig sås på kålrot, bönor, tomat, grädde och créme fraiche och massa gott
I lördags hade vi inflyttningsfest för släkten och det blev riktigt lyckat. Bilder och recept från det kommer snart här såklart men jag kan avslöja att vi har fortfarande stora mängder mat kvar så nu är frysen full av matlådor
Nu är det åter jobbvecka och jag drar igång veckan med ett vegetariskt recept, precis som vanligt. Mannen är inte så förtjust i bakad potatis men nu lyckades jag övertala honom och han erkände att det blev riktigt gott med den rostade paprikaröran och topping med fetaost, avocado och knapriga pumpakärnor
I lördags hade vi nämligen stor fest eftersom jag fyllt år och David har tagit examen. Släkt och vänner var inbjudna och det var härligt umgänge, massor av mat, dans och en helmysig kväll
Åter på svensk mark och tillbaka till vardagen och snart bär det av mot jobbet. Vi har haft en helt fantastisk semester på alla sätt och vis (förutom det faktum att vi ännu inte fått tillbaka våra väskor sedan vi kom till Nice, vilket nu är över en vecka sedan)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.