Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Veckans vegetariska recept blir en en linssoppamed kokos och lime. Denna vecka liksom de flesta andra bjuder inte bara på jobb utan även årsmöte med Sustainergies, filmmyskväll och i helgen har vi planer med syster med familj men vi har inte fått veta vad det är
Så vi gjorde en indisk soppa med kikärter, blomkål och morötter med garam masala. Indisk mat är väldigt gott men jag har inte lagat det så mycket, men detta blev helt klart ett lyckat försök och jag kommer absolkut laga mer indiskt i framtiden
Den var god och är ett bra alternativ till vanlig pasta Till den gjorde jag en god pastasås med bland annat mozzarella, tomater och babyspenat i Recept kommer här nedanför
Veckans vegetariska. Kokosgryta med gurkmeja. Massvis med gurkmeja såklart. Kör man med kokosmjölk, skeda ur mer av det feta och skippa lite av vattnet
Sen jag startade matbloggen har jag provat flera nya maträtter som jag tidigare bara har funderat på att prova (jag måste ju ha nya recept att dela med mig av)
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Nu är jag sugen på att även göra min egen tahini men till det här receptet fick det bli en färdigköpt och den passade väldigt bra i morotssoppan tillsammans med fänkålsfrön och kummin
Det finns massor av olika varianter av detta bröd och det går att fylla med nästan vad som helst. Strimla en av mozzarellabollarna och fördela strimlorna över ytan
Det här blev så gott så till och med den vegoskeptiske maken jublade och tog två portioner. För en man som är uppvuxen på nötkreatursgård med en far som är jägare är det ett väldigt bra betyg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.