Oavsett vilket så är detta en sån där smidig maträtt där man öser ner det mesta av middagen i en och samma form, puttar i den i ugnen och sysselsätter sej sedan med annat under tiden
Den här gången blev det en vegetarisk variant med fänkål, zucchini ochcitron, väldigt god. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull och fräs löken tillsammans med fänkål och zucchini
Bland linser med rivet apelsinskal, tärnad tomat, skivad lök och hackad persilja. salt och peppar. Tillsätt kanel och smaka av med salt och peppar - slå dressingen översalladen och blanda väl
Till middag idag lagade jag en fiskgrytamed hjälp av det som fanns i kylen och frysen. Resultatet blev riktigt gott och grytan serverade jag med stekt blomkålsris
Smaka av med salt och peppar. Lägg skockor, tomater, vitlök, basilika och parmesan i en mixer. Sväng nykokt spagetti i peston, toppa med lite hyvlad parmesan och några drag på pepparkvarnen eller lägg peston på crostinis och bjud som tilltugg
Servera gärna med olivstekta vitlöksbröd på sidan och någon klyfta citron till grytan. Det blev en härligt mustig fiskgrytamed fänkål, saffran, vitt vin och stora kuber av ekologisk lax och torskrygg
Den här mustiga fiskgrytanmed smak av saffran och tomat åt vi när solen sken och det var varmt och skönt ute men jag tror den passar snäppet bättre en dag som idag när kylan och blötan kryper innanför jackan och allt känns allmänt ruggigt
Gott betyg och en enkel pastarätt med rena, goda smaker. Och jag gillar verkligen tidningen och jag tycker den känns proffsig och har många bra och varierade recept
Denna veckas vegetariska meny består av en risotto med smak av tomat och basilika. Innan trodde jag att det var bökigt och svårt att få till bra men efter att ha provat kan jag försäkra dig om att det är värt att prova
Blanda med strimlade tomater och skivad purjo. Blanda allt och smaka av med salt och peppar. Gör en dressing på oljan tomaterna legat i och vinäger, eller gör en egen vinägrett - 3 delar god olja, 1 del vinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.