Skär fetaosten i tärningar och lägg tillsammans med vattenmelon i en salladsskål. Sötman från vattenmelonen, sältan från fetaosten och friska smaken från myntan är en härlig kombination
Skrapa bort kärnhuset med en sked och skär gurkan i tärningar. Skala ½ gurka och dela på längden. Blanda ca 80 g mizuna (eller en påse ruccola) med melon och gurka. Lägg upp och strö över 1 dl cashewnötter och 200 g fetaost bruten i bitar
Servera med vattenmelon- ochfetaostsalladenoch grillade potatishalvor (helt frivilligt). -) Grillad och kryddad med färdig mix med smak av chipotle (rökt paprika) och lite citrus
Strö över myntaoch hackad purjolök. Gott, friskt och fräscht. Salt och peppar. Pressa saften från en citron i skålen och tillsätt några matskedar god olja
Strö över myntaoch hackad purjolök. Gott, friskt och fräscht. Salt och peppar. Pressa saften från en citron i skålen och tillsätt några matskedar god olja
Dekorera slutligen med en kvist myntaoch melonspetten till varje portionsskål. Trä kuberna på spetten och grilla någon minut medan du snurrar dem så att alla sidor får lite färg
Grovhacka myntabladenoch blanda ner tillsammans med balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Skär bort skalet på vattenmelonen med god marginal och skär den i tuggvänliga bitar
Vattenmelonsallad1 kg vattenmelon 200 g fetaost 1 tsk Santa Maria Red Hot Chili Flakes 0,5 tsk Santa Maria Tellicherry Black Pepper 1 msk limejuice 2 msk olivolja 0,5 kruka mynta
Så fräsch och goda med kombinationen av både myntanoch citronen. Vi hade så härligt när vi satt ut större delen av kvällen och njöt av både god mat och dricka, men med det sällskapet kan det inte bli annat än fantastiskt så det var väntat att kvällen skulle bli lyckad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.