Trots den underbara sommarvärmen så vistas jag inomhus precis hela dagarna. Loxy sov som en stock i princip hela vägen hem, tryggt i sin bur med en tunn pläd utbredd över buren för att skydda mot solstrålarna
Och när vi började odla spannmål, slutade vi inte att äta andra livsmedel, så det är naturligt att det tog ändå längre tid för spannmålet att dominera våra kostvanor, så mycket som det gör idag
Jag tog råsocker istället och lite tomatpuré och dessutom en klick chipotlepuré från Extreme foods. Den härliga värmen som kommer från solen gör att vi svenskar drabbas av grillfeber
Färska tomater förstås, paprika, gurka, vitlök, lök, citronsaft, sting av tabasco och svartpeppar. Gazpacho med matiga brödkrutonger till lunch eller lätt middag i sommarvärmen är ett säkert och gott kort
Man är ju en aning dagvild nu när det är vardag och helg om vartannat mest varje dag. När jag och Leif lagade festmiddag i Jämtland och fick tag i billig svensk färsk oxfilé (under 200 kr/kg) tillagade jag den på ett sätt som jag blev tipsad om i höstas
Ni har kanske märkt att jag har haft mycket att göra de senaste dagarna. Jag har inte hunnit vara in på bloggen en enda minut, men nu vänder det och det börjar lugna ner sig en aning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.