Pannacotta passar ju bra till efterrätt efter en stabbig julmiddag, eller som vi ska äta idag när makens bröder med fam kommer, vildsvin och potatisgratäng
4 port2 dl grädde2 blad gelatin1 msk socker0,5 dl glögg (konentrat, 1 dl om utspädd)2-3 pepparkakorBlötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. Häll upp pannacotta i portionsformar och sätt in i kylen att stelna cirka 4-5 timmar. 2-3 pepparkakor
2-3 msk Glögg av den sötare sorten. 1-2 msk Socker, beror på hur söta clementinerna är. Pressa ca 4-5 clementiner för att få ut 1,5 dl saft. 2-3 msk Glögg av den sötare sorten. 1-2 msk Socker, beror på hur söta clementinerna är
Köttfärslimpa med bacon och rotsaker, 4-6 portioner400 g nötfärs4 msk osötat ströbröd1 msk potatismjöl1,5 dl mjölk1 ägg0,5 tsk saltsvartpeppar1 msk råriven gul lök1-2 rivna vitlöksklyftor1 pkt baconpotatis, morötter, palsternackor eller vad man nu vill ha tillolivoljatimjanBlanda ihop allt t o m vitlöken. Köttfärslimpa med bacon och rotsaker, 4-6 portioner
Mina middagsgäster frågade efter recept på min dragonvitvinssås såhär kommer det. )Dragonvitvinssås. 60 g smörRiv 1 1/2 scharlottenlök superfint så att när såsen kokar upp smälter löken liksom bara in
Då var det dags för lite tips för en fungerande vardag - veckomeny för måndag - torsdag. -) Som vanligt - köttfri måndag, en dag kött, en dag fisk, och så en soppdag
Keramik, sten- och lergods. Soda är även mjukgörande och reglerar pH-balansen. Mycket illaluktande tvätt såsom blöjor, plagg med tobaks- eller oljelukt kan stå och dra i vattenbad med soda innan tvätt
Så varsågoda, här kommer min nya favoritefterrätt. Hej på er,. Hoppas att tisdagen blir riktigt fin. Vi hade som vanligt lite gäster i helgen och självklart blev det efterrätt efter middagen
Ska jag använda sverigesvenskt-språk och skriva FLÄSKFILÉ i receptet eller ska jag köra med mitt eget modersmål, finlandssvenska, och använda GRISINNERFILÉ
)Hur som haver så blev det lite nya grytor, stekjärn och annat köksgeråd som fick ny adress, Håkan shoppade loss till cykeln och besvikelsen var stor när vi inte såg till varken Morgan, Ola-Conny eller Boris i gångarna
Varsågoda. HONUNGS-OCH-CHILIMARINERAD FLÄSKFILÉ MED HALLON-OCH MELONSALLAD OCH HALLONDRESSING. Jag ska mätta 60-70 personer på en studentskiva, och då är fläskfilé ett superallternativ
Varsågoda. Stek på en fin yta först och efterstek i ugnen på 110-125 grader utan folie, så går det snabbare. I med en termometer och ugnsbaka i ugnen i ca 4 timmar, tills du har en innertemperatur på 57 grader vilket blir rare-medium rare. (60-62 grader well done/rosa
Det vet de två professorerna Paolo Parini och Mai-Lis Hellénius vid Karolinska institutet. Deras och andras forskning har visat Medelhavsmatens positiva effekter på blodfetter och hjärt- och kärlhälsan överhuvudtaget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.