Gårdagens anrättning gav både sötma och syra vilket passade perfekt ihop med den salta laxen. Det där med att blanda i bär i mat är något jag är ytterst förtjust i
varmröktlax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad
Nämligen laxmedhjortronsås. Salta och peppra laxen. Som lite gick man ju simskola och sedan dess har jag tagit mig fram i vatten behjälpligt med stora vida simtag och bensparkar
Denna sås är både enkel att laga och väldigt god så räkna med att den går åt. Ofta rör vi ihop en egen hjortronsås som vi serverar till laxen eftersom smakerna passar så bra ihop
Varmröktlax är verkligen gott och passar perfekt med den här potatissalladen av Paolo Roberto. Häll dressingen över salladen och, för att få en välblandad potatissallad med alla ingredienser hela och snygga, skaka skålen försiktigt och häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger
Köp en varmröktlax, koka lite färskpotatis, marinera lite spenat och lägg lite energi på en god kall sås till så har du en jättegod rätt att bjuda vännerna på
Vi brukar oftast äta saltbakad laxmed kall romsås (se här), vilket är en av våra absoluta favoritfiskrätter, men denna variant medhjortronsås är inte så dum den heller
Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, kokt sparris, kokta sockerärter och citron. Värm gärna laxen i folie i ugnen, 15 minuter. 600 g lax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.