600 g färskpotatis 2 dl gräddfil, avrunnen (låt rinna av i ett kaffefilter ca 1 timme) 1 knippe ramslök, mortlad med lite rapsolja salt 600 g varmröktlax dill (sallad eller andra späda blad)
varmröktlax och ingredienser till en helt underbar basilikasås med parmesan. Servera laxen tillsamans med de ugnsrostade grönsakerna, basilikasåsen och sallad
Jag passade på när det var extrapris till påsk, och la laxen i frysen, och den kom till användning när döttrar och mågar kom hem för att hjälpa till med vårkrattning och diverse annat småjobb på gården
Tomater, fetaost med ännu mera örter och oliver, en krämig smakexplosion att täcka din laxfilémed. Laxdax var det här i Mårtenssons kök, jo då idag igen men vi har varit väldigt sugna på fisk de senaste dagarna och då kan det dugga extra tätt mellan fiskinläggen här i köket
Varmröktlax är verkligen gott och passar perfekt med den här potatissalladen av Paolo Roberto. Häll dressingen över salladen och, för att få en välblandad potatissallad med alla ingredienser hela och snygga, skaka skålen försiktigt och häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger
Köp en varmröktlax, koka lite färskpotatis, marinera lite spenat och lägg lite energi på en god kall sås till så har du en jättegod rätt att bjuda vännerna på
Servera med dillkokt färskpotatis, aioli eller någon annan kall sås och en god sallad. Att lägga varmröktlax i ett foliepaket tillsammans med örter och kryddor blir kanongott, fisken riktigt smälter i munnen
Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, kokt sparris, kokta sockerärter och citron. Värm gärna laxen i folie i ugnen, 15 minuter. 600 g lax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.