Låt grönsakerna marinera en stund. Krydda med salt och peppar. 12 mozzarellaostarDela löken på mitten, skär paprikan i mindre bitar, skiva squashen och dela tomaterna. 1Pensla grönsakernamed olja. 1Blanda grönsaker, lite extra olivolja, vitlök, persilja, citronskal- och -saft på ett stort fat
Lägg grönsakerna i en stor skål. Lägg i skålen tillsammans med zuccinin och auberginen. Strö över brödet, rucolan, grovt hackad avokado, skivad tomat och riv över några grova bitar mozzarella
VARMA TOMATER MEDMOZZARELLAIngredienser. Halverade tomater med riven mozzarellaost ovanpå och lite klickar med dressing på alltsammans och sen in i ugnen en kort stund
Lägg grönsakerna i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Servera med vitlöksyoghurten. Blanda linserna med de ugnsrostade grönsakerna, bönorna och persilja
När allt var skrynkligt och hett lades det upp på tallrik tillsammans med en halv avokado, större delen av en mozzarellaboll, rikligt med grovt hackad bladpersilja samt en mumsig dressing på syltad ingefära, vilken är en ny bekantskap för mig
2 tomater3 sparrisar2 nävar färska champisar1,5 dl riven parmesan10 oliver5 cm hackad purjolök2 vitlöksklyftorolivoljaGott att även blanda i färska spenatbladDela tomaterna och gröp ur kärnhusetFyll halvorna med hackad purjo, hackade oliver och parmesanen, blanda med vitlöken (salt o peppar)Droppa över olivolja och sätt in i ugnen ca 10 min tills osten har smältStek de skivade champinjonerna och sparrisenLägg gärna på ett par skivor extra parmesan över sparrisen när den är klarKLART
Igår när vi åt grekisk mat på sjukhuset så fick vi medvarmagrönsaker istället för pommes frites och det var så gott så det blev en variant på det idag till köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.