Servera snitzlarna med gräddsås och varma godsaker som du smular lite fetaost över. Skölj, skala och dela rot- och grönsakerna, tillaga dem i ugnen med lite rapsolja, salt och peppar
Jag gjorde en väldigt smarrig varm smörgåstårta förra helgen. Blanda färsen med lök och bacon och tillsätt krossade tomater, crème fraiche, vitlöksost, salt, peppar, köttbuljongtärning och pizzakrydda
Krydda med peppar. Blanda allt med creme fraiché och den hackad skinkan. 1 förpackning hönökaka med 6 halvor. 1 förpackning hönökaka med 6 halvor 2 paket bacon
½ kg oskalade räkor ( men det går bra med färdig skalade också). Blanda ihop den fint delade skinkan med crème fraiche, hackad purjolök (halva purjolöken) och 1½ dl riven ost, krydda med cayennepeppar, paprikapulver och peppar
Blanda med skinkost, Creme Fraiche och smaka av med salt och peppar. Varmrätt. Avsluta med det sista brödet, halverade körsbärstomater och den rivna osten
Serverar du den som varmrätt passar såväl potatisgratäng som potatissallad som tillbehör. Tjälknöl. Tjälknölen är resultatet av en smått genial tillagningsmetod, där det fortfarande frysta köttet steks i ugn, länge och på låg temperatur
Någon hade till och med tryckt in en cykelvagn ovanpå cyklarna. När vi efter typ tio minuter fick ut sparken var den paj, träramen som fäster sitsen med skenan fram var av på ena sidan
Varm choklad med skumtomtar och vit choklad. Att dricka varm choklad efter pulkaåk, promenad i snön eller någon annan utomhusaktivitet är så himla mysig, det värmer långt in i kroppen
Servera tillsammans med vitlökspotatis och grönsakshummus. För något år sedan skulle jag göra tjälknöl på älgkött som jag alltid brukar göra men av misstag så tog jag en lammbit och det blev kanongott
Gjorde varma mackor av ostplättarna med västerbottenost som var kvar. Låt dem få yta undertill,vänd dem och platta ut dem med stekspaden, vänd dem några gånger till så de är gyllengula och krispiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.