Dra kastrullen åt sidan och bryt i chokladen. Häll mjölken i en kastrull och lägg i kanelstängerna. Låt stå med lock på och dra så kanelen tar smak i cirka 5 minuter. Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix 100 gram mörk choklad (70 %). 2 st kanelstång/stänger
Lyxa gärna till din dryck lite extra med vispad grädde, marshmallows och chokladsås. Blanda majsstärkelse med mjölken och häll i kastrullen medchokladsåsen
tjock, krämig och med intensiv chokladsmak som kommer från riktig choklad. Trots det har jag fina barndomsminnen från sportlov med mycket snö och många timmar skidåkning i de sörmländska skogarna
I min variant har jag lyxat till den lite ytterligare med vispad grädde, minimarshmallows och kanel. De hade aldrig oboy utan där fick man röra ihop sin egen varmachokladmed kakao, grädde och lite socker i
Låt koka upp och servera varm tillsammans med vispad grädde och lite nougatsås på toppen. Man kan ju göra så mycket gott med Nutella (som min Nutella cheesecake till exempel) men jag tror att många inte tänker på att man även kan använda den för att göra världens godaste varmchoklad
Servera med vispad grädde. Grovhacka chokladen och strö den över frukten i formen. 1 100 g mörk choklad, 70 %. 1vispgrädde Så här gör du Sätt ugnen på 225 grader. Strö över kokos och gratinera i ugnen tills chokladen smält och kokosen fått fin färg, cirka 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.