Hela året har vi suttit på flera recept och bilder som vi bara väntat på att få dela med oss av till er, bilder och recept från förra årets jul i det Mårtenssonska köket
Efter en provsmakning, på sorter från min trädgård och några butiksäpplen, där utseende, doft, smak och konsistens bedömdes drog vipå oss förklädena för att ta köket i besittning
I dag bjuder vipå ett klassiskt grytrecept där den ena huvudingrediensen har riktigt gamla anor. Visserligen så har vi pillat lite i i ingrediensprotokollet och haft i en del porter och en del svagdricka, mest för att det fanns svagdricka över från glöggbryggeriet i december
Vi var på O'Learys vid Norrtull. Vi får se. Lite svårt dock att förklara att jag första dagen på jobbet mest bowlade, sköt golfbollar och körde i en racingsimulator
Skeda upp på de färdiga pannacottorna, garnera med hela hallon och gärna en kvist citronmeliss. Men lägg till ett lager med mjölkchokladpannacotta och servera dem båda som ett dekadent överflöd toppat med en simpel men ack så läckert bombastisk hallonspegel och vips har du vår nyårsdessert
Tänkte ni kanske ville se vad vi åt på Halloween. Dessa har blivit favoriter bland våra gäster och de var ett år vi gjorde monsterpajer istället men då fick vi nästan utskällning eftersom de förväntat sig våra goda piroger
Försökte verkligen att ta lite mjöl så att degen skulle vara kladdig och förhoppningsvis inte bli så torr, men ja jag vet inte varför det alltid blir såhär
Vi använder ett trangiakök att laga varm mat på och oftast blir det röror av något slag eftersom det är enklast att röra ihop alla ingredienser då man bara kan värma ett kärl åt gången
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.