Sparris känns som ett måste på en vårbuffé även om den svenska ännu inte har kommit till butikerna, men jag hittar fina gröna knippen med spansk ekologisk sparris
Riv parmesanosten och lägg åtta små högar på ett bakplåtspapper, ställ in i ugnen i 200 grader i 5-7 minuter tills de fått lite färg, låt svalna. 2017-07-30 @ 21. 5-7 minuter till
Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Mormor Anna-Gretas flädersaft. Idag har jag satt årets flädersaft. 90 gram citron- el vinsyra. Jag såg att blommorna på fläderbusken precis har slagit ut
GRANATÄPPLE-OCH LÖKSILL. Med lite grön salladslök och favoritkryddan kryddpeppar, blev det en riktigt fräsch och härligt syrlig sill till årets julbord
Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
Då sockret blivit varmt, häller du ned detta i äggen, och startar hastigt att vispa samman ägg och socker med elvisp – vänta ej för länge, då börjar äggen att ”kokas” och äggvitan stelnar och blir vit av sockrets värme
Låt mig småle när jag skriver just shoppingrunda för det enda som fanns i den byn var i stort sett en SPAR-butik, men man tager vad man haver som Kajsa Varg sa och vi lyckades trots detta slå ihjäl någon timma där inne ändå, haha
Vispa äggvitorna styva och vänd sedan försiktig ner dem i den andra smeten. Fortsätt att maila frågor och tips på inlägg ni vill läsa (info@tasty-health
Spara, diska ur, ta bort etiketten och återanvänd vid en annan trevlig bjudning. Nu väntar det en solig dag på oss, kanske kanske vi kan ta oss till stranden och lapa lite sol och D-vitaminer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.