Här har jag provat med vaniljsmak, mums enligt mig. Garnera med hallon innan servering. Ingredienser för 4 personer3 dl vispgrädde1 gelatinblad3 msk socker1 st vaniljstångHallonGör så härBlötlägg gelatinblad i rikligt med vatten 5 minuter
Efter två-tre timmar kan du börja göra den rårörda hallonen med att ta fram hallon,. Ibland sker de något med ens smaklökar och sen undrar man varför man aldrig tidigare gjort detta förut
Börja med att göra botten och var absolut inte för snål med smöret. Till de rårörda hallonen. Lägg i digestivekexen i en ren diskhandduk och mosa dem till smulor med en brödkavel
Servera hallonen ovanpå tillsammans med moussen. Smält chokladen i ett vattenbad. Riv citronskalet fint på ett rivjärn, dela därefter citronen på mitten
Till dessert åt vi en chokladtryffelterrin medrårörda hjortron och färska hallon. Igår kom mina föräldrar samt min bror med fru och son förbi för lite mat och prat
Lussekatter skulle göras utan saffran om jag skulle äta dem och jag skulle aldrig ha beställt någon rätt med saffran i på restaurang, än mindre lagat det själv
bak och inspirationsblogg, bak och matblogg, bakblogg, hallon, hallongrottor, hallongrottor medrårörda hallon, hallonkakor, hembakat, kakor, kalas, kalaskakor, matblogg, småkakor, systrarna m, systrarnam
Vaniljpannacotta. Värm upp grädden med socker och uppskuren vaniljstång utan att det kokar. Skrapa ur frukterna och sjud ihop med vatten, socker och citronsaft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.