Vispa ihop grädde, balsamico, fond och vitlök. Till söndagsmiddagen gjorde jag en favoriträtt med kyckling och därefter blev det självklart vaniljglassmed varm hjortronsylt - himmelskt gott
Blanda mjölk ochgrädde i en kastrull, koka upp på medelhög värme. Att servera färska bär medvaniljglass är en klassiker som min farmor ofta bjöd mig på som barn
Rå vaniljglassmedapelsin-och mandelkola och. Nästa gång gör vi jordgubbsrippel i, eller kiwibitar (för det var jättegott till), sedan blev vi väldigt sugna på att göra en variant på "Solero-glassen", Då tänkte vi att man kan ha samma vaniljglass-bas, mango/ananas/passionsfrukts-rippel i och samma överdrag
Vaniljglassmed rabarberkompott och italienska maräng. Mitt näst mest lästa inlägg är lemon curd, del två, det vill säga vaniljparfait med lemon curd och italiensk maräng
Servera med en klick gräddeoch lite färska bär. Man kokar upp en rad med ingredinser och låter det småkoka någon minut, låter det stelna i kylen och sen är det klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.