12 normalstora
muffinsar 2 ½ dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 msk vaniljsocker/vaniljpulver/vaniljstång eller 2-3 tsk vaniljessens 50 g smält margarin 1 ½ dl strösocker
2
ägg
½ dl
mjölk
6 normalstora
ägg, äggvitan ska väga ca 200 g sammanlagt 3 3/4 dl strösocker 2 tsk vaniljessens 1/4 dl vatten Såhär gör du! Muffins – Värm ugnen till 225 grader Börja med att smälta smöret och ställ sedan åt sidan. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt alla torra ingredienser och rör om försiktigt, tillsätt sedan vatten/mjölk, rör om och till sist det smälta smöret. Rör om ordentligt. Fyll muffinsformarna till 2/3. Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter – Alla ugnar är olika, kontrollera hela tiden.
Spritsa på frostingen (använd en stor tyll, helst) och dekorera med ett hallon på toppen. (Jag orkade inte ta fram den stora assistenten utan vispade ihop det hela med elvisp vilket går minst lika bra, om inte bättre
Och dessa här under var vanliga vaniljmuffinsar, samma recept men jag uteslöt hallon & kokos. Älskar hallon och kokos muffins och så testade jag för första gången med att göra italiensk marängsmörkräm utan en godistermometer och wow så gott
Tina hallonen om det är frusna och mosa dem med en gaffel innan du blandar dem med. Hallonfyllning. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna med smeten till hälften
Tillsätt hallonsylt och lite hushållsfärg. 2 msk hallonsylt. Spritsa ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper eller en macaronmatta
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Fördela i muffinsformar, på med några hallon i varje form. Så jag fick baka något snabbt som vi kunde ha med och dessa är snabba att baka och goa att äta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.