Hallon ochlakrits har ju varit en klassiker i godisvärlden länge, borde ju funka till sylt också. Fick för mig att jag skulle blanda i lite lakritspulver som jag har hemma
Häll chiafrön, kokosmjölk, sojamjölk, vaniljpulver ochlakritspulver i en burk. ½ tsk lakritspulver. Jag har tänkt att det är mer eller mindre samma sak - små frön som binder vätska och således blir en pudding när de får stå över natten
Tillsätt lakritspulveroch -essens samt färga svart. Då lakrits var ett av önskemålen blev första valet en hallonchokladmuffins som toppades med en sötlakritsfrosting
Lakritsextraktet köpte jag på Stockholms Aeter & Essensfabik på Wallinsgatan 14 i Stockholm. 1 msk lakritsextrakt. Skala päronen och tag bort kärnhuset, dela dem i mindre bitar, koka dem i vinet ca 25 -30 minuter på låg värme, tillsätt syltsockret, limesaften, vaniljsockret samt lakritsextraktet. Koka upp och låt koka 2 min. 1 msk lakritsextrakt
Jag gjorde om receptet lite efter eget tycke och smak. Lite krispigare yta, krämigt inre som smakar vanilj och så mördegsbotten som man bara inte kan låta bli att älska
De här goda bullarna florerar runt lite här och var på nätet. Tillsätt strösocker, salt, kardemumman och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen
) Ja riktigt god ochlakritsoch choklad är verkligen en god kombination. Igår hade vi gäster och jag provade detta nya recept som jag hittat på dem och som det lät blev det succé
Under tiden den jäser kan du fixa fyllningen och sätta ut formar på plåtar till bullarna. När degen jäst klart tar du upp och knådar ihop den jag delade den sedan på två
Julkakorna är slut, tiden för att baka lite mer begränsad men en liten mördegskaka tar inte så lång tid och fördelar man ingredienserna lika i två bunkar och smaksätter på olika vis så vips har man två kakor
Jag har ju låtit kreativiteten flöda och sedan har jag också knarkat semmelinspiration på nätet. Det är ju semmeltider så det bara dånar om det, även om själva fettisdagen är om några veckor
Här måste man medge att den är i det lösaste laget och äts bäst med sked. Rör ner käckes så de smälter i grädden, sen ner med chokladen och häll upp i en bakplåtsklädd form 20x20 cm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.