Blanda ut jästen medsurdegen och vatten. 1 burk 150g bagarens Vetesurdeg. Tag upp degen och forma till frallor, täck med plastfilm å låt jäsa ytterligare 1h. 150g bagarens Vetesurdeg
Häll mjölet i skålen medsurdeg tillsammans med salt och sedan jästblandningen. Receptet på detta bröd kommer från hans blogg och jag hoppas att det finns med i någon av hans böcker så att jag kan ha på hyllan
Det är dessutom många som frågat mig om det här medsurdegsbakning & det är jätteroligt. Då tar man helst ut den ett dygn/par timmar innan bakningen & späder med vatten & mjöl så att den är tjock som en våffelsmet
Låter kanske svårt för många och lite nördigt för en del men det är väldigt roligt tycker jag så här kommer mitt grundrecept på en rågsurdeg som du med lite omtänksamhet kan ha levande i många år framöver
Jag gjorde ett så otroligt gott LCHF bröd häromdagen som jag bara måste dela med mig av. Brödet är jätte enkelt att göra, så himla skönt att slippa jäsning osv som det ju är med ett traditionellt mjölbröd
Så visst finns det ett sug efter bra brödrecept utan gluten och med få kolhydrater. Äppelcidervinägern ger brödet en smak av surdegsbröd, det enda bröd jag saknat sen jag började äta helt glutenfritt
Låt jästen lösas upp i vätskan och blanda med grahamsmjölet. Idag bakade jag detta goda valnötsbröd. Jag hade inne det i 10+40 minuter men tror det hade räckt med 10+30 minuter
Innan du sätter in plåten i mitten av ugnen - spraya ugnen lite invändigt, både uppe och nere med lite vatten med hjälp av en blomspruta, det gör mycket för brödets skorpa
Lägg limpan på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt på snedden med en vass kniv. Låt degen jäsa övertäckt med plastfolie ca 1 timme till ungefär dubbel storlek
Förvara surdegen i en burk med tättslutande lock i kylskåpet. Jag har valt att dela med mig av ett receptet som jag själv testat och tycker fungerar bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.